Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Sfeerverlichting

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van bartafels

In je huis heb je doorgaans een eettafel, een salontafel en meubels, zoals bijzettafels en een bureau. Een populaire keuze op dit moment is de bartafel, maar wat zijn bartafels, welke voordelen hebben ze te bieden en waar moet je op letten bij het kopen van deze tafels? In onze blog staan we uitgebreid stil bij dit mooie product.

Bartafels zijn hoger dan eettafels en bureaus

Bartafels zijn tafels die hoger zijn dan eettafels en bureaus. Op die manier kun je prima aan bartafels staan of zitten. Er zijn verhoogde stoelen verkrijgbaar om aan een bartafel te kunnen eten of gewoon om gezellig te zitten, maar je kunt ook barkrukken gebruiken. Het is net waar je voorkeur naar uitgaat. Het voordeel van de barkruk is dat die lichter is en makkelijker weg te halen is als je bijvoorbeeld aan de bartafel wilt staan. Soms heb je ook het voordeel dat je een barkruk makkelijker onder de bartafel kan schuiven dan stoelen.

Bartafels als zit- en sta bureau

Bartafels zijn ook een zeer goede keuze als je een staande werkplek nodig hebt. Veel mensen vinden het prettig om het werk achter een computer zowel staand als zittend te doen. De afwisseling zorgt voor een gezonder lichaam, terwijl je bij het staan ook meer calorieën verbrandt. Een bartafel heeft in dat opzicht de perfecte hoogte om er ook staand aan te werken. De meeste bartafels zijn ongeveer 85 tot 90 centimeter hoog.

Grotere of kleinere bartafels

Bartafels zijn in verschillende formaten te koop. Je kunt kiezen voor grotere of kleinere tafels, afhankelijk van wat je nodig hebt. Als je met meerdere mensen aan de bartafel wilt staan of zitten, is het slim om voor een groter model te kiezen. Doorgaans heb je bartafels van 140 centimeter lang die geschikt zijn voor 2 tot 4 personen, terwijl een tafel tot 160 centimeter lang voldoende is voor 4-6 personen. Voor meer dan 6 personen kun je beter kiezen voor modellen met een lengte van tussen de 160 centimeter of langer.

De materialen waarvan ze worden gemaakt

Bartafels zijn in verschillende soorten te koop en je hebt ook keuze van welke materialen ze worden gemaakt. Omdat de bartafel ook vaak als werk- of knutselplek wordt gebruikt, is het slim om te kiezen voor een bovenblad van hout. Hout geeft namelijk warmte af en heeft ook een gezellige uitstraling. In tegenstelling tot materialen, zoals metaal en marmer. Kies dan wel voor milieuvriendelijke houtsoorten, zoals ecologisch verantwoord mangohout, waar de bartafel van is gemaakt.

Welke bartafel past bij jou?

Welke bartafels bij je passen, is afhankelijk van je wensen en het interieur. Zoek altijd naar meubels die op het interieur aansluiten, maar die ook bij je persoonlijke smaak passen. Een mooie industriële bartafel staat mooi in een modern of industrieel interieur. Maar als je een botanische of landelijke inrichting hebt, moet je wellicht ook andere keuzes maken als je op zoek bent naar een passende bartafel. Dat is geen probleem, want de keuze is reuze. Neem dan ook gelijk een mooie barkruk die erbij past!