Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Sfeerverlichting

Dit is waarom een epoxyvloer in huis een uitstekende oplossing is

De vloer is één van de meest intensief gebruikte gedeelten van een woning. Omdat de vloer intensief gebruikt wordt, liggen slijtage en beschadigingen altijd op de loer. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen en lang van jouw vloer te kunnen genieten is het aan te raden om te investeren in een sterke vloer met een lange levensduur en een neutrale uitstraling. Een epoxyvloer is sterk, nagenoeg onbeschadigbaar en dankzij zijn neutrale uiterlijk toe te passen in allerlei situaties, waaronder woonhuizen. Van de garage en de keuken tot de woonkamer en de hal, wij vertellen je aan de hand van een aantal voordelen waarom een epoxyvloer in huis een uitstekende oplossing is. 

Goed tegen een stootje bestand

Ben jij op zoek naar een sterke, robuuste vloer met een prachtige uitstraling? Dan is een epoxyvloer iets voor jou. Een epoxyvloer is heeft een hoge hardheid, waardoor de vloer zwaar belast en intensief gebruikt kan worden. Spelende kinderen, schuivende stoelen, huisdieren, zwaar meubilair en allerlei andere objecten kunnen de vloer op geen enkele wijze beschadigen. Met een epoxyvloer kunnen jij en jouw huisgenoten altijd ongeremd van jouw vloer gebruik maken en hoef je je geen zorgen te maken over slijtage, krassen, deuken en andere beschadigingen.

Eenvoudig schoon te maken

Heb jij een hekel aan schoonmaken en wil je deze werkzaamheden het liefst zo snel mogelijk afronden? Ook dan kan een epoxyvloer uitkomst bieden. Een epoxyvloer heeft een glad oppervlak zonder naden en poriën, waardoor er geen vuil achterblijft en het reinigen van de vloer een fluitje van een cent wordt. Van de garage en de bijkeuken tot de hal en de woonkamer, met een epoxyvloer beschik je altijd in een handomdraai weer over een schone vloer.

Hygiënisch 

Het oppervlak zonder naden en poriën van een epoxyvloer heeft als bijkomend voordeel dat deze vloeren erg hygiënisch zijn. Omdat er geen vuil of stof achterblijft in de naden en poriën, geniet je altijd van een schone, vlekvrije vloer waar kinderen naar hartelust op kunnen spelen.

Geen onderhoud

Epoxyvloeren zijn sterk, waardoor beschadigingen nagenoeg niet voorkomen. Hierdoor behoeven deze vloeren nagenoeg geen onderhoud. Zo nu en dan stofzuigen en dweilen is voldoende om de uitstraling van jouw epoxyvloer op peil te houden.

Een strakke, moderne vloer met een prachtige uitstraling

Bovenstaande voordelen zijn vooral praktisch, maar een epoxyvloer is meer dan alleen praktisch. Dankzij het harde, gladde oppervlak en de naadloze, strakke afwerking hebben deze vloeren ook op esthetisch gebied veel voordelen. Door te kiezen voor een epoxyvloer in een lichte, neutrale kleur, kun je met jouw interieurstijl alle kanten op en beschik je altijd over een tijdloze, stabiele basis. 

 

Dit zijn de woontrends van 2020

We zijn al ruim over de helft van 2020 en dat betekent dat we de winter naderen. Bij de winter horen natuurlijk gezellige en knusse woontrends. In dit artikel vind je de laatste woontrends van dit jaar. Lees je mee? 

 

Natuurtinten

Om af te trappen wil ik het hebben over de natuurtinten die we de afgelopen seizoenen terug zagen in veel interieurs. Het is een soort van mix tussen strak modern en zachte natuurtinten, wat zorgt voor een modern doch gezellig huis. Bij deze trend zien we veel witte muren, door het interieur heen beige tinten en scandinavische meubelen terug komen. Dit interieur maak je helemaal af met een houten visgraat vloer.

Urban jungle

 

Veel planten is op dit moment helemaal het ding. En dan bedoel ik niet drie plantjes in de woonkamer, nee echt het hele huis vol zetten met hippe planten. En ik hoor je denken wat zijn hippe planten? Nou hippe planten zijn eigenlijk vooral planten met niet te veel kleur maar wel met mooie en aparte vormen. We zien bijvoorbeeld veel olijfbomen en pannenkoekenplanten in interieurs verschijnen.

Lampen

We zien verlichting steeds belangrijk worden in het interieur. We weten allemaal dat verlichting zorgt voor sfeer. Maar naast sfeer kan verlichting ook zorgen voor een zeer ruimtelijk gevoel, mits deze goed geplaatst is uiteraard. 

Daarnaast kan een mooie lamp ook echt een aanwinst zijn in het interieur. Vul bijvoorbeeld je natuurtinten inrichting aan met een mooie moderne hanglamp en al je vrienden en kennissen zullen stijl achterover slaan van jouw inrichting.  
Wil je tot slot inspiratie opdoen voor een mooie lamp in huis? Neem dan even een kijkje op: lampenshoponline.com.

Goedkoop aanbod van vloerbedekking vergelijken

Een huis heeft eens in de zoveel jaar een opknapbeurt nodig. Bij een goede opknapbeurt van je huis hoort natuurlijk ook een nieuwe vloer. Je hebt tegenwoordig de keuze uit verschillende vloeren, zoals laminaat, parket, hardhout en gewone tegels, maar er bestaat natuurlijk ook nog steeds de zachte vloerbedekking, ook wel tapijt genoemd. Tapijt is weer helemaal hip en erg gewild. We gaan het in dit artikel hebben over goedkope zachte vloerbedekking en tips geven hoe je met een goedkoop tapijt je huis weer helemaal actueel kunt maken.

 

Kenmerken van tapijt

Tapijt is tegenwoordig weer helemaal in de mode. Steeds meer mensen willen toch de warmte en de gezelligheid ervan terug, want tapijt straalt gewoon warmte uit en dat is toch iets wat veel mensen willen in plaats van zo’n koude, harde vloer. Er hangt een hele andere sfeer in huis zodra er tapijt op de vloer ligt. Ook is zachte vloerbedekking ideaal voor mensen met kleine kinderen. Mochten ze een keer vallen, dan vallen ze in ieder geval niet zo hard. Als je op zoek gaat naar een geschikte vloer, dan moet je je van te voren afvragen waar deze komt te liggen en hoe intensief deze gebruikt zal worden. Zal er vaak overheen worden gelopen dan heb je een stevige soort nodig die vlekbestendig is en niet zo snel slijt. Zachte vloerbedekking is ook in categorieën ingedeeld betreffende de intensiteit van gebruik.

 

Goedkoop tapijt

Hoe goedkoop tapijt is, hangt natuurlijk af van een aantal factoren. Deze factoren zijn:

 

De hoeveelheid; als je van plan bent om in alle kamers in je huis vloerbedekking te gaan leggen, dan zal je duurder uit zijn dan wanneer je alleen gaat leggen in de slaapkamer.

Het soort; er bestaan tegenwoordig verschillende soorten. Neem je gewoon een simpele uitvoering, dan ben je natuurlijk goedkoper uit dan wanneer je een variant neemt waarin verschillende kleuren of patronen in zijn verwerkt.

Materiaal en kwaliteit; het is in vele kwaliteiten en materialen verkrijgbaar. Dit is uiteraard ook zichtbaar in de prijs. Let ook op de kwaliteit van de onderkant van het tapijt, de zogenaamde rug.

Aanbiedingen; er zijn verschillende winkels die bepaalde vloerbedekkingen altijd met korting aanbieden. Je kunt deze dan meestal voor vijfentwintig of vijftig procent goedkoper krijgen dan normaal. Wil je een goedkoop soort tapijt, dan kun je dus letten op aanbiedingen in reclamekrantjes.

 

Vloeren vergelijken
Wanneer je gaat zoeken naar een nieuwe vloer raden we aan om online altijd goed te vergelijken. Er zijn veel vloerenleggers beschikbaar die een vloer kunnen leggen. Kies niet altijd voor de meest voordelige vloerbedekking maar kijk ook zeker naar de kwaliteit. Vooral wanneer het intensief gebruikt gaat worden in bijvoorbeeld de keuken of de woonkamer.

 

 

Wat staat er allemaal in een bouwkundig rapport?

Heel wat mensen kopen vandaag de dag nog altijd een woning waar ze uiteindelijk niet tevreden over zijn. Dat is natuurlijk bijzonder vervelend. Het aanschaffen van een woning is namelijk niet meteen iets dat je vaak in je leven zal doen, integendeel. Voordat je vastgoed gaat kopen is het dan ook altijd van belang om concreet na te laten gaan welke mogelijke gebreken er zijn aan de woning. Bovendien kan het ook geen kwaad om de globale staat van het huis te laten controleren. Doe je dat? Dan kunnen al deze bevindingen opgenomen worden in een zogenaamd bouwkundig rapport. Zo weet je precies waar je aan begint bij het kopen van een nieuwe woning.

Wat is een bouwkundig rapport precies?

De kans is zeker niet onbestaand dat je buiten de informatie op deze pagina nog niet eerder hebt gehoord over een bouwkundig rapport. Ben je van plan om een woning te kopen? Dan is dit rapport wel erg belangrijk om te kennen! In zo’n rapport tref je namelijk een volledige omschrijving aan van de bouwtechnische staat waar een huis over beschikt. Alle belangrijke en relevante informatie wordt in dit document aangehaald. Het gaat hierbij dan onder meer om:

De eventuele kosten die naar verwachting gemaakt zullen moeten worden;

De conditie waar de woning zich in bevindt op het moment van de aankoop;

Mogelijke gebreken die zijn vastgesteld aan het pand in kwestie;

 

De controle die wordt uitgevoerd naar aanleiding van het opstellen van een bouwkundig rapport houdt rekening met heel veel uiteenlopende factoren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de funderingen van het pand, maar ook aan de isolatie en de centrale verwarming. Ook zaken zoals vocht en betonrot worden uitgebreid bestudeerd. Dergelijke informatie is eigenlijk cruciaal bij het kopen van een woning. Ondanks hun cruciale karakter is het zo dat veel mensen zich er toch niet van bewust zijn. Dit maakt in ieder geval meteen duidelijk waarom het laten opstellen van een bouwkundig rapport altijd van zeer groot belang kan zijn.

Hoeveel moet je betalen voor een bouwkundig rapport?

Anderzijds is het zo dat heel wat mensen zich wel bewust zijn van het belang van een bouwkundig rapport. Zij kiezen er echter alsnog niet voor om deze te laten maken omdat ze vrezen geconfronteerd te worden met hoge kosten. Dat valt in de praktijk eigenlijk best mee. Dit gezegd hebbende is het zo dat de kosten worden bepaald door onder meer de oppervlakte van de woning. Voor een huis met bijvoorbeeld een inhoud tot 1000 kubieke meter is het reeds mogelijk om een rapport te laten opstellen voor een prijs tussen de 350 en 400 euro.

Bij Homekeur.nl bijvoorbeeld kan dit reeds gebeuren voor een prijs vanaf 369 euro inclusief BTW. Het spreekt voor zich dat je hierbij altijd kan rekenen op een uitgebreide en bovendien ook zeer gewaardeerde rapportage. Elke kostprijs die je extra moet betalen voor de aankoop van een woning mag misschien in eerste instantie een beetje vervelend lijken. Toch is het zo dat ze je ook heel wat kosten kan besparen. Een bouwkundig rapport maakt je immers duidelijk met welke kosten je binnen een periode van één tot vijf jaar wellicht rekening zal moeten houden. Zo hoef je werkelijk nooit meer te vrezen voor vervelende verrassingen.

 

 

Wil je meer weten over binnenhuisarchitectuur? Blijf lezen

Binnenhuisarchitectuur is belangrijk als het erom gaat je huis er mooi uit te laten zien. Maar als je net als veel andere mensen bent, weet je misschien niet eens waar je moet beginnen met het ontwerpen van de binnenkant van je huis. Je hoeft niet in paniek te raken; het volgende artikel geeft je de informatie over binnenhuisarchitectuur die je nodig hebt.

 

Begin je interieurproject met een mood board. Een mood board is een grote kartonnen display met verschillende ideeën voor een kamer erop geplakt en geschreven. Je kunt ideeën opdoen uit tijdschriften, online en van televisieshows. Het bord geeft je een beeld van je eigen stijl, en helpt je om een kamer in te richten die bij je smaak past.

 

Een investering in kunst van goede kwaliteit is een goed idee. Misschien geef je nooit om kunst, maar je zult verbaasd zijn over het resultaat als je het inbrengt. Een schilderij kan inspiratie geven voor de inrichting van de rest van de kamer.

 

Als je je kamer opnieuw inricht, moet je de juiste kleuren kiezen. Geef de kamer een smaakvolle, evenwichtige aanblik door te begrijpen welke kleuren elkaar aanvullen en welke botsen. Het is ook belangrijk om weg te blijven van het gebruik van verschillende felle kleuren in één ruimte.

 

De ideale kantoorruimte moet ontworpen zijn met mode en functie in gedachten. Je hebt een goede ergonomische stoel nodig, een bureau van goede kwaliteit en voldoende licht om kantoorwerk te doen. Voeg visuele belangstelling toe aan je werkruimte, om hem interessanter te maken.

 

Voor kamers met hoge plafonds moet je de plaatsen van je lampen variëren. Het feit dat de plafonds zo hoog zijn kan de verlichting in een kamer verzwakken. Om dat tegen te gaan, probeer je zowel plafondlampen te gebruiken als lampen die gelijkvloers zitten. Het zal helpen om meer adequate verlichting in de kamer te scheppen.

 

Verlichting

 

Voor kamers met hoge plafonds moet je de plaatsen van je lampen variëren. Het feit dat de plafonds zo hoog zijn kan de verlichting in een kamer verzwakken. Om dat tegen te gaan, probeer je zowel plafondlampen te gebruiken als lampen die gelijkvloers zitten. Het zal helpen om meer adequate verlichting in de kamer te creëren.

 

Zorg ervoor dat elke kamer uitstekende verlichting heeft. Kwaliteitsverlichting helpt je je huis tot zijn recht te laten komen, en kan zelfs helpen een kamer groter te laten aanvoelen. Als er een kamer in je huis is die donkere hoeken heeft, zelfs met de lichten aan, investeer dan in een stijlvolle nieuwe lamp. De hele kamer zal er beter door uitzien.

 

Zorg ervoor dat er in elke kamer van je huis voldoende verlichting is. Dit kan vereisen dat je wat planning doet over waar je je lampen of kroonluchters moet plaatsen. Als je een grote kamer hebt, zul je de lampen strategisch moeten plaatsen om ze door de hele ruimte te laten schijnen.

 

Kies badkamerverlichting zorgvuldig. In een badkamer zal een enkel bovenlicht een ongewenste schaduw werpen, waardoor het moeilijk wordt make-up aan te brengen of je te scheren. Om deze reden worden er spotjes op een badkamer aangeraden. Een wandarmatuur aan weerszijden van het medicijnkastje zal een gelijkmatige hoeveelheid licht geven, ideaal voor het verzorgen. Gloeilampen verdienen de voorkeur boven fluorescentielampen, die een blauwachtige tint kunnen geven.

 

Om elke kamer er goed uit te laten zien, is verlichting de sleutel. Het kan je in een goed humeur brengen of je naar beneden halen. Helder is het beste voor keukens en badkamers, waar een positieve uitstraling het belangrijkst is. Maar daartegenover staat dat felle verlichting het effect kan bederven waar je naar streeft als je een kamer rustiger en subtieler wilt laten aanvoelen. Dimmer lichten zijn geweldig voor slaapkamers, woonkamers en andere kamers die bedoeld zijn om te ontspannen.

 

Concluderend weten de meeste mensen niet wat ze moeten doen als het op binnenhuisarchitectuur aankomt. Maar, nu je dit artikel gelezen hebt, geldt dat niet meer voor jou. Je weet nu wat er nodig is om het interieur van je huis zo mooi te maken als het maar zijn kan; gebruik deze tips in je voordeel! Daarnaast kun je ontzettend veel beschikbare lampen vinden via Letsleds.nl.