Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Sfeerverlichting

Canvas schilderij

Een canvas schilderij is een stukje kunst om aan de muur te hangen. De schilderijen lijken doordat ze op canvas gedrukt zijn net echt. Je kan met deze vorm van wand aankleding kiezen uit verschillende stijlen en designs. Zo kan je kiezen voor een schitterend natuurlandschap of juist unieke vormen. Een canvas schilderij kan je eigenlijk in elke ruimte in huis ophangen. We hebben voor elk onderwerp een passende wand aankleding in onze collectie opgenomen. Kom je er even niet uit welke schilderijen goed binnen de ruimte passen? Dan kan je altijd contact met ons opnemen. We adviseren je graag over passende wand aankleding. Zo zorgen we ervoor dat alles in de stijl van je woning en ruimte past.

Canvas schilderij als finishing touch in je woning

Je hebt recent je woning opgeknapt en toch mis je iets. Je mist bijvoorbeeld iets aan de muur die nu nog heel erg kaal is. Een canvas schilderij kan de finishing touch worden voor je woning. Je kan dit schilderij prachtig ophangen in huis en je ruimte echt afmaken. Binnen ons assortiment met wand aankleding hebben we verschillende producten om uit te kiezen. Je kan bijvoorbeeld naar klassieke schilderijen kijken of juist naar schitterende natuurlandschappen. Het ligt er maar net aan waar je zelf graag tegenaan wilt kijken. Zo kan je meerdere kanten op met wand aankleding voor je woning. Wij helpen je graag met inspiratie om je woning op te fleuren met nieuwe wand aankleding.

Ontdek ons uitgebreide assortiment met wand aankleding

In ons assortiment hebben we verschillende opties voor wand aankleding. We hangen graag de mooiste schilderijen in je woning op. Daarom hebben we voor echt iedereen wel passende wanddecoratie. Je kan bijvoorbeeld bij ons terecht voor een canvas schilderij, maar je kan ook een echt kunstwerk aan de muur aanschaffen. Of wat dacht je van een ingelijste poster om je woning te decoreren? In ons uitgebreide assortiment kom je werkelijk van alles tegen om je woning mee aan te kleden. Voor nieuwe wand aankleding in huis ben je bij ons eigenlijk altijd aan het juiste adres. Het wordt zo nog eenvoudiger om je woning te decoreren.

 

 

Tips om op de verlichting te besparen

Ondanks dat het merendeel van de mensen bewust leven, het beste op hebben met het milieu en de energierekening proberen te drukken, toch nog enkele tips. Naar verwachting blijven de energieprijzen stijgen, nu kun je er nog voor kiezen om te besparen, in de toekomst zal er misschien geen keuze zijn omdat dan de rekening niet meer te overzien is.

Wat je niet gebruikt, kost geen geld

Was alles maar zo simpel als de titel. Maar een kern van waarheid zit er zeer zeker in. Te vaak zitten de mensen in de woonkamer en is ondertussen in de keuken het licht aan. Een ruimte verlichten waar niemand is, is verspilling. Vaker is het te zien bij tuinverlichting of buitenlamp tegen de gevel. Mocht het van belang zijn dat er verlichting buiten is, ga dan voor een buitenlamp met een sensor. Dat reduceert enorm het verbruik omdat de lamp uit is op het moment dat er niemand is. Terugbrengen van verspilling is echt het eerste verdienen en besparen op de energierekening.

Energiezuinige verlichting

Met energiezuinige lampen is veel te verdienen zonder dat je nog maar iets inlevert aan luxe en comfort. Vooral in ruimtes waar de verlichting lang en vaak aan is, is het rendement van de besparing enorm. Energiezuinige LED lampen zijn ideaal voor bijvoorbeeld de woonkamer omdat daar het licht over het algemeen iedere avond en de gehele avond aan is. Voor de andere ruimtes is het ook besparen, maar de korting op de energierekening zal niet zo gigantisch veel zijn. Toch is het investeren in energiezuinige verlichting in en om het hele huis het overwegen waard. Uiteindelijk verdien je energiezuinige lampen terug door een lagere energierekening omdat het verbruik minder zal zijn.

Gelijk geld besparen

Direct een lagere energierekening is mogelijk door over te stappen van energieleverancier. Vergelijken van de tarieven van de energieleveranciers gaat makkelijk via de site overstappen.nl. Wanneer je daarnaast ook nog bespaard op energie, kun je maximaal besparen. En dit zonder in te leveren op luxe en comfort en ondertussen al het woongenot behouden.

 

sola-fabriekswinkel.nl

Bezoek Website

Wat is de werkwijze bij vloerisolatie?

Vloerisolatie is één van de vele isolatiemogelijkheden waarmee u uw woning kunt isoleren. Vloerisolatie is met name interessant wanneer spouwmuurisolatie óf dakisolatie niet kan of niet geschikt is voor uw woning. Het aanbrengen van vloerisolatie kan op meerdere manieren gedaan worden. In deze blog zal er uitgebreid gekeken worden naar de werking, plaatsing en kosten & besparingen van vloerisolatie.

Hoe werkt vloerisolatie?

Het doel van vloerisolatie is om een scheiding te creëren tussen de begane grond en de kruipruimte. Door de geplaatste scheiding voorkomt u dat kou uw woning weet te bereiken. Hetzelfde geld voor vocht, heeft u last van vochtproblemen, dan biedt vloerisolatie misschien een uitkomst voor u. Naast het feit dat vloerisolatie kou buiten de deur weet te houden, voorkomt u ook dat warmte via de vloer een weg naar buiten weet te vinden.

Vormen van vloerisolatie

Er zijn meerdere manieren mogelijk om een woning te isoleren met vloerisolatie. Wat de beste optie voor u is hangt af van uw woning. De eerste manier is het opspuiten van isolatiemateriaal tegen de onderkant van de grondvloer. Ten tijde van het opspuiten is het isolatiemateriaal vloeibaar. Na enkele seconden hardt het isolatiemateriaal uit. Het voordeel hiervan is dat gaten, kieren en naden gedicht worden. De tweede manier is het aanbrengen van isolatiefolie. Het isolatiefolie bestaat uit verschillende lagen aluminiumfolie met lucht kussentjes daartussen. De derde manier wordt ook wel bodemisolatie genoemd. Hierbij wordt de bodem van de kruipruimte gevuld met een dikke laag isolatiemateriaal. Deze laag bestaat uit tienduizenden EPS korrels, dit materiaal lijkt qua structuur een beetje op piepschuim. 

Wat zijn de kosten van vloerisolatie?

Net als bij andere vormen van woningisolatie hangt de prijs van het type woning af. Heeft u een tussenwoning met een vloeroppervlakte van 40 vierkante meter, dan moet u denken aan een prijs van €1.500. Voor elke 10 extra vierkante meter moet u denken aan een prijsstijging van +- €300,-.

Mooi afgewerkte en gladde muren met renovliesbehang

Renovliesbehang is een behangsoort waarmee u uw muren een gestucte uitstraling geeft. Het bestaat uit dikkere vezels waarmee alle oneffenheden van uw muur worden weggewerkt. Tegelijkertijd is renovliesbehang goedkoper dan stucwerk en scheurt het niet. Ook hoeft u niet te wachten tot het droog is, zoals bij echt stucwerk wel het geval is. Aan verven hoeft u dan niet meer te denken, want renovlies behang kan in elke kleur worden uitgevoerd die u voor ogen heeft. In veel gevallen is renovlies behang dus een betere keuze dan stucwerk.

Wat is renovliesbehang precies?

De naam renovlies is een afkorting voor renovatievlies en dat is dan ook exact waar dit type behang voor bedoeld is. U kunt er uw muren mee renoveren, zonder dure renovatiewerkzaamheden. Het is een overschilderbaar behang en u kunt het gebruiken om beschadigde muren weer als nieuw te doen lijken. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en het resultaat is een egale wand. Behalve glad renovliesbehang kunt u ook kiezen voor een print of een structuur. U renoveert uw muren, decoreert ze direct ook en bent dus met één behangrol klaar.

Renovlies versus glasvezel

Renovliesbehang is een moderne variant op glasvezelbehang. Een lange tijd was glasvezel het behang naar keuze om oudere muren weer nieuw leven in te blazen. Het is echter veel lastiger om aan te brengen en scheuren en oneffenheden blijven beter zichtbaar. Renovliesbehang is ook gemaakt van milieuvriendelijk papier en veroorzaakt het geen allergische reacties. Dat kan bij glasvezelbehang wel het geval zijn. Het is dan ook niet vreemd dat renovlies behang de rol van glasvezelbehang veelal heeft overgenomen en dat ook bij veel professionele schilders dit materiaal de voorkeur heeft.

Renovlies versus stucwerk

U kunt ook in plaats van renovliesbehang gebruiken uw muren laten stucen. Het uiterlijke verschil is eigenlijk niet anders, maar het gebruik van behang is ongeveer 30 procent goedkoper. Daarnaast brengt u het sneller aan en kunt u dit eventueel ook zelf. Iemand met een beetje doe-het-zelf ervaring zal eerder behangen dan stucen. Daarnaast is uw muur direct over te schilderen als u renovliesbehang neemt en dat is natuurlijk niet zo als u de muren laat stucen. Een ander niet onbelangrijk voordeel van renovlies behang is dat het krasvaster is en sterker dan stucwerk.

De voordelen van renovatievlies

Als u nog twijfelt over het al dan niet gebruiken van renovlies behang, dan vindt u hier de belangrijkste voordelen op een rijtje.

Renovlies behang levert u strakke, egale en ook naadloze wanden op zonder dat u veel geld moet investeren in een stukadoor. Renovliesbehang is 30 procent goedkoper.

Het is direct over te schilderen en is snel opgedroogd.

Renovlies behang is krasvast, kan tegen een stootje en krimpt niet.

U kunt er uw muren zowel als uw plafonds mee behangen.

Renovlies behang is te krijgen in allerlei kleuren, verschillende diktes en in een verscheidenheid aan uitvoeringen.

Als laatste is het milieuvriendelijk, veilig en kunt u er een oude beschadigde muur weer snel als nieuw doen uitzien.

Bent u enthousiast geworden over de mogelijkheden van renovliesbehang voor u? Ga dan eens naar Floorplaza.nl. Hier vind u alle informatie over dit type behang.