Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Sfeerverlichting

Schoolmeubilair basisschool: meer dan alleen een tafel en een stoel

Het schoolmeubilair heeft een grote invloed op de ontwikkeling van een kind. Kinderen maken een belangrijke ontwikkeling door op de basisschool. Naast lezen en rekenen, leren ze hier ook sociale vaardigheden, samenwerken en zelfstandig werken. Het schoolmeubilair levert hier een belangrijke bijdrage aan.

 

Steeds meer basisscholen stappen over naar ontwikkelingsgericht onderwijs. Een dynamische werkplek met flexibele inrichtingselementen is dan belangrijk. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden met betrekking tot schoolmeubilair voor de basisschool.

 

Schoolmeubilair basisschool: waar moet je op letten

Het juiste schoolmeubilair kan een belangrijke bijdrage leveren aan de leermethoden op de basisschool. Zo stimuleert een flexibele leeromgeving creativiteit en samenwerken. Met een flexibele inrichting kun je bovendien snel en eenvoudig verschillende werkvormen creëren.

 

Niet alleen flexibiliteit is belangrijk. Kinderen hebben ook behoefte aan duidelijkheid en structuur. Daarom is het ook goed om te kijken naar de vaste elementen binnen de schoolinrichting. Het is altijd een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen flexibiliteit en structuur.

 

Betere en goed doordachte inrichtingsoplossingen leiden vaak tot beter onderwijs. Schoolmeubilair is niet alleen een tafel en een stoel, maar het moet ook een veilig en vertrouwd gevoel geven. Daarnaast kan de juiste inrichting de kinderen motiveren en inspireren.

 

Verschillende soorten schoolmeubilair voor de basisschool

Een goede schoolinrichting biedt een grote variatie aan zit-, leer- en werkvormen. Denk hierbij aan flexibele werkruimtes of meubilair om samen te werken en te discussiëren. Een complete schoolinrichting bestaat uit tafels, stoelen, bureaus, opbergmeubels, tussenwanden, loungebanken, zit/sta tafels, zitbanken, rolbakken en nog veel meer.

 

Elk meubelstuk heeft zijn eigen functie. Zo zorgt een zit/statafel voor een actieve houding. Met een tussenwand creëer je visuele en akoestische rust. Speciale zithoekjes zijn ideaal voor kinderen die in alle rust willen leren of lezen. En dan zijn er nog de concentratiewerkplekken voor leerlingen die moeite hebben om zich te concentreren.

 

Leverancier schoolmeubilair basisschool

Een leverancier in schoolmeubilair kan ondersteuning bieden en meedenken bij de inrichting van de school. Zij leveren niet alleen meubels voor klaslokalen, maar ook voor aula’s, leerpleinen, docentenkamers en bijvoorbeeld technieklokalen. Interieurarchitecten maken de meest creatieve inrichtingsvoorstellen. Zij zorgen ervoor dat het schoolmeubilair naadloos aansluit bij de onderwijsvisie.

 

Voor elke onderwijsmethode is geschikt schoolmeubilair te vinden. Nieuw schoolmeubilair basisschool kopen? Dit doe je bij een fabrikant of leverancier van meubels en inrichtingsconcepten. Zij denken graag met je mee voor de juiste schoolinrichting die past bij de visie van de school.