Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Sfeerverlichting

De voordelen van houten vloeren: waarom u voor deze vloer moet kiezen

Of u nu uw huis bouwt of alleen op zoek bent naar een manier om de huidige vloer te vervangen, één optie die u moet overwegen, is een houten vloer. Houten vloeren kunnen een prachtige uitstraling hebben en bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere vloerbedekkingsopties. In deze blog zullen we de belangrijkste voordelen van houten vloeren bespreken en waarom u voor deze vloer zou moeten kiezen.

Esthetische waarden

Een van de prominente voordelen van houten vloeren is hun esthetische waarden. Houten vloeren geven een look die klassiek, elegant, warm en luxueus is. Het past bijvoorbeeld goed bij een boerderij stijl van inrichting en werkt ook goed met moderne en minimalistische interieurs. Een houten vloer kan een goede aankoop zijn, omdat het de algemene uitstraling van je huis sterk kan veranderen en het gevoel van ruimte kan vergroten.

Duurzaam en stevig

Houten vloeren zijn ook superieur als het gaat om duurzaamheid en stevigheid. Ten opzichte van bijvoorbeeld tapijt- of vinylvloeren. Omdat houten vloeren van hout zijn gemaakt, zijn ze van nature sterk en hard. Ze kunnen tegenwoordig tegen zware belastingen en worden steeds duurzamer vanwege de extra coatings en afwerkingen die worden toegepast. Dit betekent dat u, als u eenmaal voor een houten vloer hebt gekozen, uw vloer in goede staat kunt houden en mits regelmatig en goed onderhoud, de vloer lang meegaat.

De veelzijdigheid van houten vloeren

Een ander voordeel van houten vloeren is hun veelzijdigheid op het gebied van kleur en afwerking. Houten vloeren zijn verkrijgbaar in een breed spectrum van kleuren, van de bleekste witte tint tot de diepste kersenrode tint. En met verschillende afwerkingen, zoals geolied, en gelakt zodat het past bij elke inrichting. Het afwerken van de vloer heeft een grote invloed op de levensduur, waardoor u uw vloer goed kunt onderhouden en vaak gemakkelijk kunt herstellen.

Gezonde keuze

Houten vloeren zijn ook een gezonde keuze. Omdat hout geen stof en vuil voor langere tijd vasthoudt, is schoonmaken gemakkelijk en kan de vloer altijd fris en schoon gehouden worden. De luchtkwaliteit in de kamer blijft ook optimaler omdat hout geen allergenen aantrekt. En door de afwerkingen en coatings op de vloer hoeft men zich minder zorgen te maken over de kwaliteit van lucht en allergieën.

Flexibiliteit van een houten vloer

Tot slot is de flexibiliteit van de houten vloeren een extra voordeel. Houten vloeren kunnen op bijna elke ondergrond worden geplaatst. Elke kamer of elk project zal wel een geschikte houten vloer vinden. Het installatieproces van het leggen van het parket op de ondervloer is ook erg eenvoudig en kan snel worden gedaan. U kunt snel weer genieten van uw nieuwe vloer. Het onderling combineren van verschillende patronen en materialen is goed mogelijk om zo uw eigen twist te geven.

 

Alles bij elkaar genomen, bieden houten vloeren van bijvoorbeeld Martijn de Wit Vloeren heel wat voordelen ten opzichte van andere vloerbedekkingsopties. Niet alleen geven ze een prachtige uitstraling aan je huis, maar ze zijn ook stevig, duurzaam, veelzijdig, gezond en gemakkelijk te installeren. Om nog maar te zwijgen over de aanpassingen op patroon en kleur die precies bij uw smaak en voorkeuren passen. Dus wat houdt u nog tegen? Kies voor de houten vloer en verander de look van uw huis voor altijd!