Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Sfeerverlichting

Sfeer in huis maken doe je zo

Niets is fijner dan een warme en knusse woonruimte waar jij je op je gemak voelt. Er zijn verschillende manieren om sfeer te maken in je huis. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de uitstraling van meubels. Er zijn verschillende soorten salontafels verkrijgbaar, maar het is voor de sfeer belangrijk dat deze ook goed past bij het bankstel. Daarnaast kan je een functioneel tv kastje aanschaffen, maar past deze wel goed bij de boekenkast die er naast staat? Dit zijn allemaal belangrijke punten om rekening mee te houden tijdens het creëren van sfeer in je woning. In dit artikel lees je meer over het creëren van warmte en gezelligheid in huis.

Kies de juiste kleuren

Warme kleuren geven vaak veel sfeer in huis. Je kunt hierbij denken aan aardse, zachte tinten voor je tv kastje. Kies bijvoorbeeld voor een mooie bruine muur achter een lichtbeige bank. Een prominente donkere muur in de woonkamer zorgt voor veel sfeer en warmte. Dit kun je natuurlijk ook toepassen in de slaapkamer of in andere ruimtes in huis. Als je meer van koelere tinten houdt kan je dit natuurlijk ook toepassen. Zo kan een donkerblauwe muur achter het hoofdbord van het bed of het bankstel ook veel sfeer geven. Er zijn verschillende tinten donkerblauw. Naast sfeer geeft blauw ook een rustige en frisse indruk. Het is hierbij wel belangrijk dat je in de rest van de woning ook koelere tinten gebruikt. Warme en koude kleuren passen over het algemeen niet goed bij elkaar en zorgen voor een onrustige indruk.

Zorg dat de meubels een geheel vormen

Om een sfeervolle woonruimte te creëren in huis is het van groot belang dat de meubels een geheel vormen met elkaar. Dit zorgt ervoor dat het huis in harmonie is en dit geeft automatisch een rustige en fijne indruk. Om ervoor te zorgen dat de meubels een geheel vormen kan je verschillende dingen doen. Je kunt er voor kiezen om een set aan te schaffen. Dit is vaak bij meerdere woonwinkels een mogelijkheid. Je weet dan zeker dat je meubels goed bij elkaar zullen passen. Dit is ook een handige oplossing als je het lastig vind om verschillende meubelstukken bij elkaar te zoeken. Een andere optie is het uitzoeken van meubels op basis van vormen en kleuren. Hierbij is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal van het meubelstuk. Als deze overeenkomen met elkaar weet je dat de meubels bij elkaar zullen passen.

Investeer in mooie accessoires

Interieur accessoires zorgen voor een hoop sfeer in huis en mogen dan ook zeker niet worden overgeslagen. Er bestaan veel verschillende mogelijkheden om je huis leuk aan te kleden. Je kunt bijvoorbeeld leuke schilderijen aan de muren hangen. Daarnaast zijn kaarsen ook altijd een goede toevoeging aan je salontafel. Hier komt namelijk een hoop warmte en sfeer vanaf. Als je van planten en bloemen houdt kan je deze ook aanschaffen voor in het raamkozijn. Verder zijn gezellige sierkussens en kleden voor op de bank ook onmisbaar voor een knusse en sfeervolle woonkamer.