Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Sfeerverlichting

Tips om de tropen naar je eigen tuin te halen

Liefhebber van een tropisch klimaat? Dan ben je vast wel eens op reis geweest naar een tropisch gebied. Eenmaal terug in Nederland wil je dit gevoel liever niet kwijt. Gelukkig hoeft dat ook niet! Het is relatief simpel om je tuin om te bouwen tot een tropische tuin. In dit blog lees je hoe je dat het beste doet! Scroll dus vooral verder naar beneden.

Begin met een uitgetekend plan

Want alles begint met een goed doordacht plan. Hoe groot is je tuin, wat wil je allemaal in je tuin hebben, waar wil je alles neerzetten of ophangen? Het is van belang om dit eerst goed in kaart te brengen voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, dit scheelt veel gedoe wanneer je bijvoorbeeld niet goed hebt afgemeten hoeveel ruimte je precies hebt.

Go green

Nu hoor ik je denken, ja duh. Toch zijn er nog heel veel mensen die ondanks alles voornamelijk tegels in de tuin laten plaatsen en een standaard houten schutting neerzetten. Dat is zo ongelooflijk zonde. Wanneer je bijvoorbeeld gaat voor een bamboe schutting, heb je een groene afscheiding wat ook nog eens ruimte biedt aan andere planten om langs de bamboe omhoog te klimmen.

 

Er zijn meer dan genoeg planten en bloemen die je in je tuin kan plaatsen, om te zorgen een tropisch gevoel. Waar je ook voor gaat, de slogan van je tropische tuin moet zijn: hoe groener, hoe beter.

Kies voor sfeervolle verlichting

En dan niet de standaard lampen in je tuin, maar ga eens voor originele verlichting. Denk bijvoorbeeld aan een slinger met kleine lampjes. Dit geeft jouw tuin een gezellige sfeer. Of ga voor spotjes in je schutting of onder je terras.

Voeg sfeer toe met de juiste meubels en accessoires

Voor een heerlijke sfeer in je tropische tuin zijn passende meubels en accessoires onmisbaar. Meubels die bij elkaar passen zijn een garantie voor rust en eenheid in je tuin. De tropische sfeer voeg je toe door te kiezen voor meubels gemaakt van specifieke materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout. Een duurzaam product wat je met gemak er ieder als nieuw uit kan laten zien. Door het hout op te schuren heb je het gevoel dat je ieder jaar gloedjenieuwe meubels hebt gekocht.

 

Om je tropische tuin echt onderdeel te maken van je stijl is het goed om accessoires toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor tropische accessoires zoals wandkleden en tropische beeldjes.