Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Sfeerverlichting

De verlichting trends van 2019

Over een aantal weken is het jaar weer voorbij en luiden wij massaal 2019 in. Met een gloednieuw jaar in aantocht is het belangrijk om te weten wat er allemaal speelt in de lampenindustrie. Goed uitziende verlichting vinden wij namelijk steeds belangrijker. We letten ook graag op duurzaamheid en hebben steeds vaker een hoger bedrag over voor goede verlichting. Niet alleen de uitstraling van de armaturen vinden wij belangrijk, maar ook de lichtbronnen die wij hierin kunnen gebruiken. We kunnen alvast beloven dat 2019 een sprankelend jaar zal worden voor iedereen die toe is aan nieuwe verlichting.

Industrieel blijft über hip

We zien het al een aantal jaren, lampen die zijn gemaakt van ruwe materialen. Neem bijvoorbeeld de betonlook hanglamp. Dit was voor de industriële verlichtingsmarkt een echte trendsetter. Deze massive lampen heeft menig look & feel verandert van verschillende woningen. De trend zal in 2019 zeker doorzetten en misschien zelfs nog wel meer aantrekken. Lamp fabrikanten komen steeds met nieuwe industriële ideeën en zullen in 2019 hier nog een schepje bovenop doen.

Maak je verlichting duurzaam met LED lampen

Een aantal jaren geleden werd de LED lamp geïntroduceerd. Een lichtbron die toendertijd koud aanvoelde en niet sfeerverhogend was. Deze LED lampen zijn doorontwikkeld en eigenlijk de toekomst van onze verlichting. De bekendste gloeilampen fabrikant Philips heeft in de LED wereld ook niet stil gezeten. Zeker als we kijken naar slimme LED verlichting, dan is Philips marktleider. Met Philips Hue heeft deze fabrikant de toon gezet voor de komende jaren. Lampen van hue zijn namelijk energiezuinig, sfeerverhogend en ook nog eens eenvoudig te bedienen met je smartphone. Vooral het laatste is wel de trend van 2019. Een verlichtingssysteem wat waar dan ook ter wereld te bedienen is met je smartphone of tablet.

Natuurlijke kleuren en materialen

Wat wij voornamelijk zien is dat het strakke moderne tegenwoordig wel verdwijnt. De plastic witte lampen worden vervangen voor houten varianten en gecombineerd met bijvoorbeeld touw. Door het gebruiken van natuurlijke elementen krijgt je huis rust. Deze rustige interieur style kennen we eigenlijk al langer en is afkomstig uit scandinavië. Deze style is ook goed te combineren met industrieel.